O modalitate de a începe teza este să pregătiți o schiță extinsă.

What is a Language Editing Certificate (and Why do I Need One?) - Wordvice

Începeți prin alcătuirea Cuprinsului, enumerand fiecare secțiune și subsecțiune pe care vă propuneți să le includeți. Pentru fiecare secțiune și subsecțiune, scrieți o scurtă descriere sub formă de puncte a conținutului acelei secțiuni. Întregul schiță poate avea una sau două pagini. Acum, tu și supervizorul dvs. ar trebui să revizuiți cu atenție această schiță: există material inutil (adică nu are legătură directă cu enunțul problemei)? Apoi îndepărtați. Lipsește material? Apoi adauga. Este mult mai puțin dureros și mai eficient din punct de vedere al timpului să iei astfel de decizii devreme, în timpul fazei de schiță, mai degrabă decât după ce ai scris deja o mulțime de lucruri care trebuie aruncate.

Este recomandabil să aveți o estimare amănunțită a cât timp vă va dura să scrieți teza – dar rețineți: mai mult decât credeți! Chiar și după ce cercetarea în sine este încheiată — modele construite, calcule finalizate — este înțelept să se permită cel puțin un termen complet pentru redactarea tezei. Nu actul fizic de tastare durează atât de mult, ci faptul că scrierea tezei necesită organizarea completă a argumentelor și rezultatelor tale. În timpul acestei formalizări a rezultatelor dvs. într-un document de teză bine organizat, capabil să reziste examinării examinatorilor experți, descoperiți punctele slabe. Remedierea acestor slăbiciuni necesită timp.

Aceasta este, de asemenea, probabil, prima dată când lucrare de disertatie supervizorul dumneavoastră vede exprimarea formală a conceptelor care ar fi putut fi aprobate anterior într-o manieră informală. Acum este momentul în care descoperi orice neînțelegere sau neajunsuri în acordurile informale. Este nevoie de timp pentru a le repara. Elevii pentru care engleza nu este limba maternă pot avea dificultăți în a transmite idei, astfel încât sunt necesare numeroase revizuiri. Și, adevărul să fie știut, supervizorii uneori nu sunt prompți în revizuirea și returnarea proiectelor.

Concluzia: lasă-ți suficient timp. O muncă în grabă are consecințe dureroase la sfârșit.

Concluziile nu sunt un rezumat divagator al tezei: sunt declarații scurte și concise ale concluziilor pe care le-ați făcut din cauza muncii dvs. Ajută să le organizați ca paragrafe scurte numerotate, ordonate de la cel mai important la cel mai puțin important. Toate concluziile ar trebui să fie direct legate de întrebarea de cercetare.

Rezumatul contribuțiilor va fi mult căutat și citit cu atenție de către examinatori. Aici enumerați contribuțiile noilor cunoștințe pe care le aduce teza dvs. Desigur, teza în sine trebuie să fundamenteze orice afirmații făcute aici. Există adesea o oarecare suprapunere cu Concluziile, dar este în regulă. Paragrafele numerotate concise sunt din nou cele mai bune. Organizați de la cel mai important la cel mai puțin important.

Lista de referințe este strâns legată de revizuirea stadiului tehnicii prezentată în secțiunea 3. Majoritatea examinatorilor scanează lista dvs. de referințe în căutarea lucrărilor importante din domeniu, așa că asigurați-vă că acestea sunt enumerate și menționate în secțiunea 3. Adevărul să fie știut, majoritatea examinatorilor își caută și propriile publicații dacă se află în zona tematică a tezei, așa că enumerați și acestea. În plus, citirea lucrărilor examinatorului vă oferă de obicei un indiciu cu privire la tipul de întrebări pe care probabil că le vor pune.

Toate referințele date trebuie să fie menționate în corpul principal al tezei. Rețineți diferența față de o bibliografie, care poate include lucrări la care nu se face referire directă în teză. Organizați lista referințelor fie în ordine alfabetică după numele autorului (de preferat), fie în ordinea citării în teză.

Ce scrie în anexe? Orice material care împiedică buna desfășurare a prezentării dumneavoastră, dar care este important pentru a justifica rezultatele unei teze. În general, este un material care are un nivel de detaliu prea serios pentru a fi inclus în corpul principal al tezei, dar care ar trebui să fie disponibil pentru examinare de către examinatori pentru a-i convinge suficient. Exemplele includ liste de programe, tabele imense de date, dovezi matematice lungi sau derivări etc.

Author: